Noże i zestawy noży kuchennych / Przemysł Spożywczy

Aktywne filtry

TASAK szeroki, prostokątny, 6" (150mm)

TASAKI z certyfikatem NSF i powłoką antybakteryjną, Profesjonalna linia TASAKÓW przeznaczona specjalnie dla profesjonalistów z branży, rzeźników,...

41,99 zł
favorite
0
  • Nowy

Zestaw Szefa Kuchni - 6 częściowy, czarny

Profesjonalne noże, Certyfikat NSF, powłoka antybakteryjna,   Ostrza z wysokojakościowej stali nierdzewnej, zapewniającej dłuższą żywotność,...

848,70 zł
favorite
0

Przedstawiamy gamę noży profesjonalnych Starrett®najnowszą kolekcję zaprojektowaną z myślą o najwyższej wydajności. Dzięki ustawionej pod wyjątkowym kątem krawędzi ostrza, noże te są wyjątkowo trwałe, zapewniają czystsze i prostsze cięcia, a jednocześnie są odporne na kolizje i skręcanie. Ergonomiczny uchwyt z polipropylenu zapewnia mocne i trwałe połączenie z ostrzem, wyposażony w ochronę antybakteryjną Sanitized®, skuteczny inhibitor bakterii o skuteczności 99,99%. Ponadto wszystkie noże Starrett posiadają certyfikat NSF, spełniający wysokie standardy zdrowia publicznego i ochrony środowiska.

starrett - noze dla profesjonalistów

NSF-logo-LowRes-1.jpgStal zastosowana w gamie noży profesjonalnych Starrett posiada certyfikat NSF dopuszczony do kontaktu z żywnością, z dwupoziomowym certyfikatem NSF/ANSI. Certyfikat ten gwarantuje, że noże są bezpieczne w użytkowaniu w zakładach przetwórstwa spożywczego i innych gałęziach przemysłu spożywczego. Oznacza to również, że noże są produkowane z materiałów spełniających rygorystyczne normy bezpieczeństwa żywności.

NSF jest amerykańską organizacją międzynarodową uważaną za jedną z najbardziej renomowanych w opracowywaniu szczegółowych standardów w zakresie zdrowia publicznego i ochrony środowiska. Oprócz ukierunkowanej edukacji i usług świadczonych swoim członkom, instytucja certyfikuje, zatwierdza i sprawdza produkty przeznaczone dla przemysłu spożywczego.

SAN_LOGO_Protection_Outline_RGB.pngUchwyty Sanitised® z powłoką antybakteryjną działają jak superinhibitor bakterii i mają skuteczność na poziomie 99,99%. Zapewnia wysoką odporność na uderzenia, odporność na promieniowanie ultrafioletowe, wysoką odporność na zasady i słabe kwasy oraz agresywne detergenty. Ma to kluczowe znaczenie w przypadku obchodzenia się z żywnością, ponieważ zmniejsza ryzyko skażenia krzyżowego i pomaga utrzymać higieniczne środowisko.

Materiał rękojeści został specjalnie zaprojektowany, aby zapobiegać rozwojowi bakterii, co ułatwia czyszczenie i dezynfekcję. Oznacza to, że noże są zawsze bezpieczne i gotowe do użycia, nawet w najbardziej wymagających środowiskach przetwarzania żywności i pracują w temperaturach do 40-60°C.

TASAKI

Tasaki Starrett

Tasaki Starrett wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej, która zapewnia precyzyjne cięcie i długą żywotność ostrza. Na ostrzu znajduje się laserowo wykonane oznaczenie, które gwarantuje identyfikację pochodzenia oraz numer każdego tasaka. Na ostrzu znajduję się także logo NSF Approved, oraz logo Sanitized®. Ergonomicznie uformowane uchwyty z polipropylenu są wykonane z powłoką antybakteryjną  Antimicrobial Sanitized® Protection i mają teksturowane wykończenie zapewniające maksymalnie stabilny chwyt i optymalny komfort, a jednocześnie są łatwe do czyszczenia.

Noże do krojenia mięsa / do trybowania mięsa

noże do trybowania, do krojenia mięsa

Nóż do trybowania to nóż do krojenia mięsa, wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej, zapewniający precyzyjne cięcie i dłuższą żywotność ostrza. Identyfikację pochodzenia i identyfikowalność gwarantuje laserowy numer identyfikacyjny wytłoczony na ostrzach oraz logo NSF Approved i Sanitized®. Noże Starrett mają ergonomicznie uformowane uchwyty z polipropylenu są wykonane z powłoką Antimicrobial Sanitized® Protection i mają teksturowane wykończenie zapewniające maksymalny chwyt i optymalny komfort, a jednocześnie są łatwe do czyszczenia.

NOŻE RZEŹNICZE

noż rzezniczy

Nóż rzeźniczy ma szerokie proste ostrze, idealne do cięcia, siekania i krojenia wszystkich rodzajów kawałków mięsa - dla wszechstronnego rzeźnika. Identyfikację pochodzenia i identyfikowalność gwarantuje laserowy numer identyfikacyjny wytłoczony na ostrzach oraz logo NSF Approved i Sanitized®. Noże Starrett mają ergonomicznie uformowane uchwyty z polipropylenu i są wykonane z powłoką Antimicrobial Sanitized® Protection i mają teksturowane wykończenie zapewniające maksymalny chwyt i optymalny komfort, a jednocześnie są łatwe do czyszczenia.

NOŻE SZEFA KUCHNI

noze szefa kuchni

Noże Szefa Kuchni firmy Starrett mogą być używane do absolutnie wszystkiego, od siekania mięsa po krojenie owoców i warzyw. Z szerokim ostrzem zakrzywionym w górę w kierunku końcówki, pozwalając nożowi kołysać się w celu uzyskania drobnego siekania i mielenia. Identyfikację pochodzenia i identyfikowalność gwarantuje laserowy numer identyfikacyjny wytłoczony na ostrzach oraz logo NSF Approved i Sanitized®. Noże Starrett mają ergonomicznie uformowane uchwyty z polipropylenu i są wykonane z powłoką Antimicrobial Sanitized® Protection i mają teksturowane wykończenie zapewniające maksymalny chwyt i optymalny komfort, a jednocześnie są łatwe do czyszczenia.

NOŻE DO SKÓROWANIA

noże do skórowania

Noże do skórowania Starrett szybko wykonują usuwanie skóry, nawet z trudno dostępnych miejsc. Identyfikację pochodzenia i identyfikowalność gwarantuje laserowy numer identyfikacyjny wytłoczony na ostrzach oraz logo NSF Approved i Sanitized®. Noże Starrett mają ergonomicznie uformowane uchwyty z polipropylenu i są wykonane z powłoką Antimicrobial Sanitized® Protection i mają teksturowane wykończenie zapewniające maksymalny chwyt i optymalny komfort, a jednocześnie są łatwe do czyszczenia.

NOŻE DO STEKÓW

noże do steków

Nóż stekowy to nóż do cięcia mięsa wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej i ma długie ostre, lekko zakrzywione ostrze, które można użyć do cięcia różnych kawałków mięsa w pobliżu kości. Jest to idealny nóż do krojenia dużych kawałków mięsa, ponieważ szerokie ostrze dodaje większej siły cięcia. Identyfikację pochodzenia i identyfikowalność gwarantuje laserowy numer identyfikacyjny wytłoczony na ostrzach oraz logo NSF Approved i Sanitized®. Noże Starrett mają ergonomicznie uformowane uchwyty z polipropylenu i są wykonane z powłoką Antimicrobial Sanitized® Protection i mają teksturowane wykończenie zapewniające maksymalny chwyt i optymalny komfort, a jednocześnie są łatwe do czyszczenia.

ZESTAWY NOŻY

zestawy noży

Starrett oferuje kompleksową gamę profesjonalnych zestawów noży, w tym do grilla,  dla szefa kuchni i dla rzeźników. Wyprodukowane przy użyciu specjalnego stopu stali dla dłuższej żywotności, odporności na plamy i odporności na rdzę. Profesjonalne noże Starrett mają wyjątkowo wyostrzany kąt dla bardziej precyzyjnych i dokładnych cięć. Nasze zestawy obejmują szereg noży, tasaków oraz ostrzałek stalowych i kamieni do ostrzenia.

STAL DO OSTRZENIA NOŻY / PROFESJONALNE OSTRZAŁKI STALOWE

ostrzałki do noży

Stal do ostrzenia noży jest wytwarzana z twardej stali węglowej pokrytej twardą chromową powłoką, która zmniejsza utlenianie i jest magnetyzowana w celu zachowania układu noża.

KAMIENIE DO OSTRZENIA NOŻY / OSEŁKA

kamienie do noży

Kamień / osełka do ostrzenia noży wykonany jest z dwóch materiałów ściernych. Jedna strona jest do ostrzenia zgrubnego, druga strona jest do ostrzenia wykańczającego. Strona do ostrzenia zgrubnego ma ziarno 120, natomiast strona wykańczająca ma ziarno 320 co pomaga zapewnić przywrócenie  "świeżej" krawędź ostrza.

Cookies

Informacje dotyczące plików cookies

Ta witryna korzysta z własnych plików cookie, aby zapewnić Ci najwyższy poziom doświadczenia na naszej stronie . Wykorzystujemy również pliki cookie stron trzecich w celu ulepszenia naszych usług, analizy a nastepnie wyświetlania reklam związanych z Twoimi preferencjami na podstawie analizy Twoich zachowań podczas nawigacji.

Zarządzanie plikami cookies

O Cookies

Pliki cookie to niewielkie pliki tekstowe, które są zapisywane na komputerze lub urządzeniu mobilnym przez strony internetowe, które odwiedzasz. Służą do różnych celów, takich jak zapamiętywanie informacji o logowaniu użytkownika, śledzenie zachowania użytkownika w celach reklamowych i personalizacji doświadczenia przeglądania użytkownika. Istnieją dwa rodzaje plików cookie: sesyjne i trwałe. Te pierwsze są usuwane po zakończeniu sesji przeglądarki, podczas gdy te drugie pozostają na urządzeniu przez określony czas lub do momentu ich ręcznego usunięcia.