Telefon
784 397 757
Nóż Szefa Kuchni, szeroki, trójkątny, 10" (250mm), 8" (200mm)
41,99 zł
Brutto
Cena netto: 34,14 zł
BK301-Nóż Szefa Kuchni, szeroki, trójkątny
Nóż Szefa Kuchni - długość ostrza 25cm lub 20cm, certyfikat NSF i powłoka antybakteryjna
Najlepszy do krojenia, siekania i cięcia wszystkich rodzajów mięsa i warzyw. Wszechstronne profesjonalne narzędzie dla kucharzy i rzeźników
Wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej, zapewniającej precyzyjne cięcie, dłuższą żywotność ostrza i jakość Starrett®, której możesz zaufać.
Profesjonalna linia Noży przeznaczona specjalnie dla profesjonalistów z branży, przetwórców żywności, restauracji, gastronomii i rzeźni.
Rękojęść z polipropylenu z ochroną antybakteryjną Antimicrobial Santized® Protection, rękojeść jest chroniona przed nieprzyjemnym zapachem, bakteriami i innymi szkodliwymi substancjami. Ma to kluczowe znaczenie, ponieważ zmniejsza ryzyko skażenia krzyżowego.
Do darmowej dostawy brakuje
400,00 zł
Nóż Szefa Kuchni - szeroki, trójkątny- długość ostrza 25cm lub 20cm do wyboru
Profesjonalne noże firmy Starrett wykonane są ze specjalnego wysokojakościowego stopu stali nierdzewnej zapewniającego dłuższą żywotność ostrza, odporność na plamy i rdzę. Charakteryzują się wyjątkowym kątem ostrzenia, co zapewnia bardziej precyzyjne i efektowne cięcia.
PRODUKCJA WEDŁUG:
- ISO-9001:2015 „Systemy zarządzania jakością”
- Międzynarodowy standard higieniczny NSF
Gwarancja identyfikacji pochodzenia i identyfikowalność to kolejne ważne zalety nowych noży Starrett® knives. Dzięki laserowo wytłoczonemu numerowi seryjnemu na ostrzach, Starrett® zapewnia identyfikację noży zaraz po opuszczeniu fabryki.
Sanityzacja noży Starrett zapewnia, że rękojeść jest chroniona przed nieprzyjemnym zapachem, bakteriami i innymi szkodliwymi substancjami. Ma to kluczowe znaczenie w przypadku obchodzenia się z żywnością, ponieważ zmniejsza ryzyko skażenia krzyżowego i pomaga utrzymać higieniczne środowisko. Materiał rękojeści został specjalnie zaprojektowany, aby zapobiegać rozwojowi bakterii, co ułatwia czyszczenie i dezynfekcję. Oznacza to, że noże są zawsze bezpieczne i gotowe do użycia, nawet w najbardziej wymagających środowiskach przetwarzania żywności.
Co więcej, stal używana w gamie noży profesjonalnych Starrett posiada certyfikat NSF dopuszczony do kontaktu z żywnością, z certyfikatem poziomu NSF / ANSI 2. Certyfikat ten gwarantuje, że noże są bezpieczne w użytkowaniu w zakładach przetwórstwa spożywczego i innych gałęziach przemysłu spożywczego. Oznacza to również, że noże są produkowane z materiałów spełniających rygorystyczne normy bezpieczeństwa żywności.
Cechy główne:
- Nóż Szefa Kuchni - szeroki, trójkątny- długość ostrza 25cm lub 20cm do wyboru
- ostrza z wysokojakościowej stali nierdzewnej zgodnie z normą DIN 1.4116
- uchwyty formowane wtryskowo, ergonomiczne uchwyty z ochroną antybakteryjną - Antimicrobial Sanitized Protection
- uchwyty teksturowane dla maksymalnej przyczepności, optymalnego komfortu i łatwego czyszczenia
- certyfikat NSF ( NSF jest międzynarodową organizacją certyfikującą, zatwierdzającą i sprawdzającą produkty przeznaczone dla przemysłu spożywczego)
- ostrza znakowane laserowo dla łatwej i szybkiej identyfikacji
- uchwyty wykonane z nietoksycznych i pierwotnych polimerów
OSTRZA
Stal zastosowana w gamie noży profesjonalnych Starrett posiada certyfikat NSF dopuszczony do kontaktu z żywnością, z dwupoziomowym certyfikatem NSF/ANSI. Certyfikat ten gwarantuje, że noże są bezpieczne w użytkowaniu w zakładach przetwórstwa spożywczego i innych gałęziach przemysłu spożywczego. Oznacza to również, że noże są produkowane z materiałów spełniających rygorystyczne normy bezpieczeństwa żywności.
NSF - The Public Health and Safety Organization - to amerykańska organizacja testująca, kontrolująca i certyfikująca produkty z siedzibą w USA w stanie Michigan. Więcej informacji na temat NSF można znaleźć tutaj
UCHWYTY
Uchwyty Sanitised® z powłoką antybakteryjną działają jak superinhibitor bakterii i mają skuteczność na poziomie 99,99%. Zapewnia wysoką odporność na uderzenia, odporność na promieniowanie ultrafioletowe, wysoką odporność na zasady i słabe kwasy oraz agresywne detergenty. Ma to kluczowe znaczenie w przypadku obchodzenia się z żywnością, ponieważ zmniejsza ryzyko skażenia krzyżowego i pomaga utrzymać higieniczne środowisko.
Materiał rękojeści został specjalnie zaprojektowany, aby zapobiegać rozwojowi bakterii, co ułatwia czyszczenie i dezynfekcję. Oznacza to, że noże są zawsze bezpieczne i gotowe do użycia, nawet w najbardziej wymagających środowiskach przetwarzania żywności i pracują w temperaturach do 40-60°C.
SANITIZED AG jest wiodącym na świecie producentem antybakteryjnych środków higienicznych i środków ochrony materiałów do tekstyliów i polimerów. Więcej informacji na temat SANITIZED AG można znaleźć tutaj
BK301-Nóż Szefa Kuchni, szeroki, trójkątny
2 Przedmioty