noże i zestawy noży / przemysł spożywczy
Przedstawiamy gamę noży profesjonalnych Starrett®– najnowszą kolekcję zaprojektowaną z myślą o najwyższej wydajności. Dzięki ustawionej pod wyjątkowym kątem krawędzi ostrza, noże te są wyjątkowo trwałe, zapewniają czystsze i prostsze cięcia, a jednocześnie są odporne na kolizje i skręcanie. Ergonomiczny uchwyt z polipropylenu zapewnia mocne i trwałe połączenie z ostrzem, wyposażony w ochronę antybakteryjną Sanitized®, skuteczny inhibitor bakterii o skuteczności 99,99%. Ponadto wszystkie noże Starrett posiadają certyfikat NSF, spełniający wysokie standardy zdrowia publicznego i ochrony środowiska.
https://otwornice.com.pl/56-noze-i-zestawy-nozy
Stal zastosowana w gamie noży profesjonalnych Starrett posiada certyfikat NSF dopuszczony do kontaktu z żywnością, z dwupoziomowym certyfikatem NSF/ANSI. Certyfikat ten gwarantuje, że noże są bezpieczne w użytkowaniu w zakładach przetwórstwa spożywczego i innych gałęziach przemysłu spożywczego. Oznacza to również, że noże są produkowane z materiałów spełniających rygorystyczne normy bezpieczeństwa żywności.
NSF jest amerykańską organizacją międzynarodową uważaną za jedną z najbardziej renomowanych w opracowywaniu szczegółowych standardów w zakresie zdrowia publicznego i ochrony środowiska. Oprócz ukierunkowanej edukacji i usług świadczonych swoim członkom, instytucja certyfikuje, zatwierdza i sprawdza produkty przeznaczone dla przemysłu spożywczego.
Uchwyty Sanitised® z powłoką antybakteryjną działają jak superinhibitor bakterii i mają skuteczność na poziomie 99,99%. Zapewnia wysoką odporność na uderzenia, odporność na promieniowanie ultrafioletowe, wysoką odporność na zasady i słabe kwasy oraz agresywne detergenty. Ma to kluczowe znaczenie w przypadku obchodzenia się z żywnością, ponieważ zmniejsza ryzyko skażenia krzyżowego i pomaga utrzymać higieniczne środowisko.
Materiał rękojeści został specjalnie zaprojektowany, aby zapobiegać rozwojowi bakterii, co ułatwia czyszczenie i dezynfekcję. Oznacza to, że noże są zawsze bezpieczne i gotowe do użycia, nawet w najbardziej wymagających środowiskach przetwarzania żywności i pracują w temperaturach do 40-60°C.
https://otwornice.com.pl/56-noze-i-zestawy-nozy